Вход для предприятий:  

Время
   

Каталог предприятий

Высшие учебные заведения / Приднепровская государственная академия строительства и архитектуры (ПГАСА), г. Днепропетровск
Адрес:
г. Днепропетровск, ул. Чернышевского, 24а
Телефон:
(056) 745-23-72, (0562) 47-08-66
Сайт:
Рубрики размещения:
Описание деятельности:

Придніпровська державна академія будівництва та архітектури — один з найстаріших навчальних закладів України, організований у 1930 році як Дніпропетровський інженерно-будівельний інститут. У 1994 році Указом Президента України ВНЗ був наданий статус академії


До складу академії входить 57 навчально-наукових підрозділів: 5 факультетів денної форми навчання (промислового і цивільного будівництва, будівельний, архітектурний, механічний, економічний), Інститут екології та безпеки життєдіяльності в будівництві (з факультетами технологій життєзабезпечення та екології і безпеки життєдіяльності), Інститут безперервної фахової освіти, Інститут заочної та дистанційної освіти, науково-дослідний комплекс, Інститут експертизи, проектування та вишукувань, інші підрозділи.


Зараз в академії навчається близько 10 тисяч студентів денної та заочної форм навчання. Підготовка кадрів здійснюється за 19 спеціальностями денної форми навчання та 13 — за заочною.


Науково-педагогічну діяльність здійснюють 688 викладачів, із них докторів наук, професорів — понад 83 чоловіки, кандидатів наук, доцентів — 279 чоловік, у числі яких 120 академіків, член-кореспондентів Академії наук СРСР та України, Заслужених діячів науки, Заслужених працівників вищої школи, Лауреатів державних премій.


З 1987 року академію очолює Володимир Іванович Большаков — доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. За цей період в академії створена необхідна матеріально-технічна база для навчання та проведення наукових досліджень, постійно проводиться комп’ютеризація навчального процесу.


Навчальний процес неможливий без науково-дослідних робіт. Наукова робота ведеться на всіх факультетах і координується науково-дослідною частиною, до складу якої належать 17 науково-дослідних лабораторій, 11 галузевих, одна міжкафедральна лабораторія експериментальних досліджень, 


10 листопада 2015 року Придніпровська державна академія будівництва та архітектури відзначає свій ювілей – 85-річчя з дна заснування (ДІБІ – ПДАБА).


Запрошуємо взяти участь в урочистостях (10 листопада о 15 годині в акатовій залі) випускників академії та будівельного інституту різних років. Шановні випускники, чекаємо на Вас!


До святкування розроблені численні заходи. Серед них: видання збірки статтей про історію та сьогодення 39 кафедр ПДАБА, а також готуємо фільм, який розповідає про діяльність академії, проводимо численні конференції, семінари, зустрічі присвячені ювілейній даті.